5 részes videó-sorozat HR szakembereknek

Ön szerint mi az leggyakoribb pont, melyen rendszeresen elbuknak a toborzások? Valóban betölthető lett volna házon belül a legtöbb olyan pozíció, amely végül toborzócéghez került? Cégünk öt részes videó-sorozatban az elmúlt évek tapasztalatait osztja meg a kudarcba fulladt toborzásokról.

Lehetséges kategorizálni a kudarcba fulladt toborzások okát? Több ezer ügyféllel és legalább ennyi betöltött pozícióval a hátunk mögött, folyamatos felmérése alapján kirajzolódott egy tendencia, mely azt mutatja meg, általánosságban 5 fő ok köré csoportosíthatóak a be nem töltött munkatárs-keresések. Tamaskovics Diána, 12 év toborzási tapasztalat után szinte minden létező pozícióval, céggel, és helyzettel találkozott. Ezeket az ismereteket most egy öt részes videó-sorozatban adja át a HR-eseknek.

“Persze igen sok specifikus helyzet állhat fent, mégis az a tapasztalatunk, hogy sok a visszatérő hiba, amikor az ügyfeleink megkeresnek minket egy-egy pozícióval, amikkel ők, vagy akár más fejvadász cég már sokadjára elbuktak. Persze nem akarunk álszentek lenni, nyilván örülünk a ránk bízott kereséseknek, de hiszünk a tudásmegosztásban. Attól, hogy ezeket az ismereteket átadjuk, nem gondolom, hogy kevesebb munkánk lesz, csak gördülékenyebbé válik a közös munka a HR osztályokkal. Pontosan tudjuk, hogy sok helyen nem is opció a fejvadásszal való közös munka, de  a HR-es kollégákra háruló számtalan feladat mellett gyorsan, és eredményesen lebonyolítani egy-egy keresést szinte lehetetlen.” – mondta Tamaskovics Diána a sorozatról. 

A videókban rengeteg saját tapasztalattal, példával, piaci információval és felmérések eredményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Olyan nézőpontokat kaphatnak a toborzással foglalkozó szakemberek, amik a munkájukat meggyorsítják, megkönnyítik, új perspektívába helyezik.
Szó esik a szavak erejéről, a LinkedIn-en való toborzásról, a kapcsolati hálóról, a szakmai vezetők szerepéről, interjútechnikákról, a piac változásairól és konkrét, számszerű információkról. 

Az 5 darab, körülbelül 10-10 perces epizód hasznos szakmai program és kellemes kikapcsolódás is, tökéletes időtöltés akár a délután kávé mellé. Biztosan mindenki kap egy-két hasznos nézőpontot, megerősítést, vagy épp gondolatébresztőt. 

A sorozat elérhető ITT

“Érdekes volt Diána szakmai tapasztalatait hallgatni. Minden részben kaptam egy-egy új nézőpontot, vagy épp megerősítést azzal kapcsolatban, hogy jó úton indultunk el. Biztos vagyok benne, hogy jó néhány mondat visszacseng és segít majd nekem, amikor új kollégát keresek a céghez.” – Mária, HR vezető