fbpx

A motiváció mágikus ereje: Hogyan tarthatjuk lendületben a munkatársakat?

1024 576 bapadmin

A munkaerőpiac ma már rengeteg kihívással jár, ahol a vállalatoknak nem csak a tehetségek megszerzése, de megtartása is kemény feladat. A HR szakembereknek szem előtt kell tartaniuk, hogy a munkatársak folyamatosan motiváltak legyenek, és az irodában megmaradjon a lendület. De hogyan tudjuk ezt elérni? Kedves HR-es kollégák, most bemutatjuk a legfontosabb összetevőket.

Elismerés és dicséret:

Az emberi léleknek szüksége van az elismerő szavakra, ezek nélkülözhetetlenek, és pillanatok alatt felpörgetik a munkatársak motivációját. Ezért fontos, hogy ne felejtsük el kiemelni a teljesítményüket és megköszönni nekik az erőfeszítéseiket. Ezáltal megtapasztalhatjuk, hogy az elismerés hatása csodákat művelhet a dolgozók produktivitásával.

Rugalmas munkaidő:

Egyre nagyobb igényük lett a dolgozóknak a rugalmas időbeosztásra. Az új generációk kihívást jelentenek a hagyományos munkamodellnek, és új utakat keresnek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kontrollálhassák saját munkaidejüket. A merev munkaidők és az állandó irodai jelenlét korai formái kezdenek eltűnni. A rugalmas munkaidő lehetővé teszi a munkavállalóknak, hogy a számukra legtermékenyebb időszakban dolgozzanak, vagy az életükhöz és kötelezettségeikhez alkalmazkodva alakítsák ki az időbeosztásukat.

Fejlődési lehetőségek:

Idővel minden beosztásban elkezdenek új kihívások után vágyakozni a munkatársak. Ne hagyjuk ezt figyelmen kívül, biztosítsunk számukra fejlődési útvonalakat. Azok a cégek, amelyek gondoskodnak a munkatársak fejlődési lehetőségeiről, motivált és elégedett dolgozókkal vehetik körbe magukat.

Extrák juttatások:

Az extra juttatások azonnali motivációs löketet adhatnak a kollégáknak. Számtalan lehetőség közül választhat egy cég, például jutalomprogramok, bónuszok, üdülési lehetőségek, egészségügyi hozzájárulás, emellett az is szimpatikus gesztus a dolgozónak, ha a reggeli kávét, gyümölcsöket is biztosít a cég a dolgozóknak. Ezek nem csak örömet okoznak a munkatársaknak, hanem megerősítik a munkahelyi elkötelezettséget és hűséget.

Állatbarát iroda kialakítása:

Az állatbarát iroda egy különleges extrát jelent, ami nem csak a gazdik elégedettségét növeli, de a többi állatbarát munkatárs számára is vonzó lehet. Az állatok jelenléte növeli a pozitív hangulatot, fenntartja a lendületet és javítja a csapatösszetartást. Ez az apró engedmény hihetetlen hatással lehet a dolgozókra, négylábú barátaink szinte magukkal hozzák a pozitív energiát.

Mi már évek óta látjuk, hogy az állatbarát irodánkban működik a „varázslat”. Az állatok jelenléte kiegyensúlyozottabbá teszi mindennapjainkat, és ez hatással van a munkavégzésünkre is. Az állatokkal való időtöltés egyfajta terápia számunkra, amely feltölt minket energiával és kreativitással.

Az állatbarát iroda motiváló hatásai olyan mértékben működnek, hogy most mindenkit arra ösztönzünk, hogy kövesse példánkat. Egy pályázatot hirdetünk, amelyben keressük a “LegbolDOGabb kutyabarát irodát”. Azt szeretnénk, hogy minél több vállalat megismerje az állatbarát irodákat, és bevezesse saját munkahelyén is, mert tudjuk, hogy ezáltal minden irodába boldogság, elégedettség, inspiráció és kreativitás költözik.

A pályázat keretében olyan nevezőket várunk, akik már sikeresen kialakították az állatbarát irodát, és az állatok jelenléte valóban pozitív hatással van a munkakörnyezetre és a munkatársakra. Azokat a pályázókat fogjuk díjazni, akik innovatív megoldásokkal és felelősségteljes szabályokkal biztosítják az állatok biztonságát, kényelmét és a munkavállalók zavartalan munkavégzését.

Vegyél részt a pályázatunkon, töltsd ki az űrlapot, és máris elküldjük a részleteket. ŰRLAP!
Author

bapadmin

All stories by: bapadmin