fbpx

Érdemes-e nyáron toborozni? Tényleg „uborkaszezon” lenne?

1024 576 bapadmin

Ahogy beköszönt a nyár, sok munkáltató hajlamos elhinni, hogy az álláspiac „uborkaszezonba” lép, és a munkaerő keresésével kapcsolatos erőfeszítéseket leállítja. Ez azonban egy nagyon gyakori tévhit, amely csak korlátozza a lehetőségeinket és veszélyeztetheti a vállalkozásunk fejlődését. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért fontos, hogy ne álljunk le a toborzással.

A versenytársak lemaradása

Sok vállalat tévesen úgy gondolja, hogy a nyár kizárólag a pihenés és a kikapcsolódás időszaka, és ezért a munkaerőpiacon kevésbé aktív időszaknak számít. Ezért a konkurenciával ellentétben, ha folytatjuk a munkaerő toborzását és kiválasztását a nyári hónapokban is, megragadhatjuk az alkalmat arra, hogy a versenytársaink előtt járjunk, és magunkhoz vonzzuk a legtehetségesebb jelölteket.
A dolgozók valószínűleg akkor döntenek a munkahelyváltás mellett, amikor az életükben ideálisnak és szükségszerűnek érzik, évszaktól függetlenül. Ennek következtében a munkaadónak ügyesen kell kezelnie a nyitott pozíciókat, hogy azok elérhetőek legyenek, még akkor is, ha a fordulópont a munkát keresők életében nyáron jön el.

Több idő a betanításra

Operatív vezetőnket, Somodi Bettinát kérdeztük a témában. „Sok helyen a nyár nyugisabb, ami azt eredményezi, hogy több idő van a betanításra, a munkaadóknak is lehet előnyös ebben az időszakban felvételiztetni, mert jó eséllyel a nyáron felvett szakember az őszi dömpingre már betanulva áll majd ott és hatékonyabban tudja majd a munkát végezni akkor, amikor már igazán szükség is van arra.”

Egy fejvadász céggel való együttműködés lehet a megoldás?

„Valóban igaz az, hogy sokan szabadságon ebben az időszakban vannak, emiatt egy-egy interjú folyamat, főleg, ha több körös és sok résztvevős, elhúzódhat, lassulhat.” Amikor az emberek kikapcsolódásra és nyaralásra vágynak, a munkáltatók hajlamosak elveszíteni a fókuszt és a lendületet. Egy fejvadász cég bevonása azonban segíthet abban, hogy a toborzás és a kiválasztás folyamata ne essen szét a nyári hónapokban sem. Egy megbízható és tapasztalt fejvadász cég képes fenntartani a lendületet, a fókuszt és a proaktív hozzáállást a munkaerő keresésében, és segíthet abban, hogy a nyári időszakban is hatékonyan kezeljük a személyzeti ügyeket.

A nyári időszak nem jelenti azt, hogy le kell állítanunk a munkaerő keresését és a tehetségek megszerzését. Éppen ellenkezőleg, ez az időszak lehetőséget kínál arra, hogy az előnyünkre fordítsuk a versenyhelyzetet, és megszerezzük a legjobb jelölteket a piacon. A fejvadász cégünkkel való együttműködés hozzájárulhat a vállalkozásuk hosszú távú sikereihez, a csapat bővítéséhez és a munkaerőpiaci versenyelőny megszerzéséhez.

A Beck and Partners csapata minden évszakban szívesen segít Önnek, az álláshirdetések hatékonyabbá tételében és a megfelelő jelölt megtalálásában.
Author

bapadmin

All stories by: bapadmin