fbpx

Hatékony visszatérés a szabadságról – Hogyan segíthetünk rajta?

1024 576 bapadmin

Munkatársaink szabadságra való jogának biztosítása és támogatása elengedhetetlen a munka és magánélet egyensúlyának fenntartásához. A munkavállalók szabadságról való visszatérése azonban gyakran kihívást jelenthet mind a HR-esek, mind a munkáltatók és persze a munkavállalók számára. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy HR-esként és munkáltatóként miként segíthetünk hatékonyan a szabadságról visszatérőknek.

1.Kommunikáció és tervezés

Az egyik legfontosabb lépés a szabadságról való visszatérés támogatásában a nyitott és átlátható kommunikáció. Mielőtt a munkavállalók szabadságra mennek, beszéljenek velük az elvégzendő feladatokról, határidőkről és egyéb fontos információkról. Fontos, hogy a kollégák tisztában legyenek azzal, hogy ki helyettesíti majd az adott személyt, és hogyan folytatódik a munkafolyamat a távollét alatt – ebből következik is a második pont.

2.Helyettesítés

Somodi Bettina, a Beck and Partners munkaerő-közvetítő cég operatív vezetője szerint fontos, hogy a helyettesítés meg legyen oldva minden munkakörnél. “Ez az, amit első sorban a munkaadó tud biztosítani és csak közvetetten van ráhatása a munkavállalónak erre.”

3.Kevesebb meeting

“További segítség lehet az is, hogy az első visszatérős napon nem szerveznek be a munkavállalónak több meetinget, megbeszélést. Egy nap nem sok idő, de arra pont elég, hogy a leveleit valaki feldolgozza, felvegye a fonalat a félbehagyott ügyeivel kapcsolatosan, amúgy is csak ezt követően fog tudni a kolléga relevánsan meetingelni bármiről is.“

4.Támogassuk kollégáinkat abban, hogy tervezzenek előre és priorizáljanak

A leggyakoribb hiba, amit Bettina látni szokott a munkavállalóknál, az az előre nem tervezés. “Tehát amikor van 500 levele valakinek és szép sorban ahogy azok beérkeztek kezdi el feldolgozni őket … egy-két nap mire feldolgozza és lehet csak az utolsó levelei egyike lesz annyira fontos, amivel eleve első körben kezdenie kellett volna a fonál felvételt. Tehát akár feladó szerint is lehet egy előzetes prioritási listát felállítani.”

Ha odafigyelünk és megfelelő támogatást nyújtunk, az alkalmazottaink motiváltabbak, elégedettebbek és produktívabbak lesznek hosszú távon is.

Ha Önnek is szüksége van segítségre a toborzási folyamatban, vagy szeretne többet megtudni a Beck and Partners által nyújtott szolgáltatásokról vegye fel velünk a kapcsolatot. Cégünk nyáron is aktívan végzi toborzási folyamatait.

    Author

    bapadmin

    All stories by: bapadmin