fbpx

Egy állatbarát irodában a rugalmas munkaidő kizárólag a gazdiknak jár?

1024 576 bapadmin

Az állatbarát munkahelyek már nem csak arról szólnak, hogy beengedi a cég az iroda épületébe a háziállatokat, hanem több, különféle engedményt is felajánlanak a gazdis dolgozóknak. Ilyen például a rugalmas munkaidő és a home office, de felmerülhet a kérdés, hogy jogos-e mindez kizárólag a háziállatok miatt?! Vajon ez nem vezet hosszú távon egyenlőtlenségekhez a munkahelyen?

Mindenkinek hasonló jogokkal kell rendelkeznie

Fontos felismerni, hogy a rugalmas munkaidő bevezetése nemcsak az állattulajdonosok számára fontos, hanem minden alkalmazottnak nagy kihívást jelent a munka és a magánélet összeegyeztetése. Az dolgozóknak különböző élethelyzetekkel, személyes problémákkal kell megküzdeniük, amire megoldást nyújthat a rugalmas munkaidő lehetősége. Az állatok gondozása csak egy azok közül a nehézségek közül, amik egy beosztott életét megnehezíthetik. Ezért fontos, hogy egy ilyen engedmény ne okozzon diszkriminációt az alkalmazottak között.

Az egyenlőség érdekében az állatbarát munkahelyeknek egyértelmű szabályokkal kell rendelkezniük, amelyek minden alkalmazottra egyformán vonatkoznak. A csapattagoknak meg kell érteniük, hogy a rugalmas munkaidő nem privilégium, hanem egy lehetőség, amivel mindenki élhet és aminek megvan a maga kikötése.

Vonjuk be az alkalmazottakat az állatbarát engedmények meghozatalába

Az állatbarát munkahelyek bevezetésekor a cégvezetésnek gondosan mérlegelnie kell a rugalmas munkaidő és egyéb engedmények előnyeit és kockázatait. Az átlátható kommunikáció és a munkavállalók bevonása segíthet elkerülni az esetleges konfliktusokat, ezért előnyökkel járhat, ha az alkalmazottak szabadon megoszthatják véleményüket és ötleteiket a kérdéses témával kapcsolatban. Ha úgy érzik aktívan részt vehetnek a döntéshozatalban, könnyebben megértik és elfogadják a változtatásokat.

Ha mindannyian közösen dolgozunk az állatbarát munkahelyek létrehozásán, az nemcsak az állatok és gazdáik, hanem az egész munkahelyi közösség javát szolgálhatja.

Keressük a Legboldogabb állatbarát munkahelyet!

Olyan cégeket keresünk, akiknek kiemelkedően fontosak az állatbarát kezdeményezések. Akiknél már régóta visszatérő vendégek a négylábúak, és ahol egy jól működő, összetartó és produktív állatbarát iroda működik.

A pályázat nyertesei nemcsak elnyerik a „Legboldogabb állatbarát munkahely” címet, de lehetőséget kapnak arra is, hogy a tapasztalataikat megosszák más cégekkel és inspiráljanak másokat, hogy kövessék a példájukat.

Részvétel a pályázaton: Pályázat kitöltése!
Author

bapadmin

All stories by: bapadmin