fbpx

Karrierváltás munkahelyen belül

1024 576 blog admin

A karrierváltás munkahelyen belül egy olyan helyzetre nyújt megoldást, amikor egy munkavállaló biztonságos változást szeretne elérni a munkáját illetően. Ilyenkor nem szervezetek vagy cégek között mozog az illető, inkább pozíciókra vagy szakterületekre vonatkozóan megy végbe változás. 

Miért érdemes a cégnél maradni?

Előfordulhat, hogy egy munkavállaló változást szeretne elérni, akár az ördögi kör elkerülése érdekében, viszont nem szeretne lemondani a munkaadója nyújtotta lehetőségekről. Ilyenkor jöhet szóba a munkahelyen belüli karrierváltás. Abban az esetben, ha meg szeretné tartani a személyes kapcsolatait, lojális maradna a munkaadójához, kipróbálna más területeket is és a munkahelye elég nagy ahhoz, hogy más részlegeken is lehetőséget kínálhasson, érdemes megfontolni a karrierváltást munkahelyen belül.

Ilyenkor valóban érdemes!

Vannak bizonyos helyzetek, amikor valóban nem érdemes cégek, csak pozíciók között váltani. Abban az esetben, ha a munkavállaló egy adott szférán belül vezető cégnél dolgozik és a munkahelyváltás mindenképpen visszalépés lenne, érdemes a munkahelyen belüli karrierváltást első lehetőségként kezelni. Továbbá felmerülhet az az opció is, hogy a munkavállaló pozíciója egyszerűen megszűnik, viszont a munkáltató nem szeretné elengedni a kezét. A cég átszervezése esetén, új pályázatok és pozíciók kiírása sokszor a már meglévő kollégáknak szól, ilyenkor is szem előtt kell tartani a karrierváltást munkahelyen belül.

Biztos fontos az újdonság?

Munkahelyen belüli karrierváltás esetén ugyan nem lesz meg a kezdeti izgalom, mint amikor egy munkavállaló teljesen új helyre kerül. Ám ebből kifolyólag az eddig elért céljai sem fognak elveszni és a már meglévő szakmai tudása is fennmarad. Valamint a karrierváltás munkahelyen belül sosem lesz veszteség, legrosszabb esetben csak kitérő. A cégen belüli másik pozíció kipróbálása után még mindig ott van a lehetőség, hogy szervezetet is váltson.

Ezekre lesz szükség!

Amiben nem különbözik a munkahelyen belüli karrierváltás, az az elkötelezettség az új munkakör iránt. Ebben az esetben is elhivatottsággal kell fordulni az új lehetőség felé. Mivel a váltás munkahelyen belül történik, kifejezetten fontos lesz az, hogy a munkavállaló és a munkáltató döntést hozzanak arról, mikor kell pontosan megtörténnie az átállásnak.



Author

blog admin

All stories by: blog admin