fbpx

Ezek a készségek teszik sikeressé fejvadász munkakörben

Fejvadász Fejvadász szakma Fejvadász készségek
1024 526 bapadmin

Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a munka világában – függetlenül a szakmájától – egy sor készséggel rendelkeznie kell. Jól kell tudnia kommunikálni, összeszedettnek kell lennie, képesnek a csapatmunkára és az önállóságra egyaránt. Vannak viszont olyan készség-mixek, amelyek egy-egy szakmában különös előnyhöz juttatnak. Ezúttal azt tekintjük át, milyen készségek tehetik sikeressé a fejvadász munkakörben.

Fejvadász pozícióhoz négy nélkülözhetetlen készség akad

A fentebb sorolt kiemelkedő kommunikációs készség mellett a legfontosabbak az alkalmazkodóképesség, a munkamotiváltság és a versenyszellem. „Ezek mellett értelemszerűen megjelennek az ezeket kiegészítő készségek: a kitartás, a proaktív hozzáállás, a célorientáltság, a rugalmasság. Mindezek együtt tesznek valakit sikeressé fejvadász munkakörben” – hangsúlyozza Bettina.

A toborzási specialista kiemeli, hogy mindezekre azért van szükség, mert a fejvadász munka egyes részfeladatai más-más készségeket kívánnak meg. A munka egy része, főleg a kutatás, monoton és nagyfokú precizitást igényel. Folyamatosan tanulni, fejlődni kell ezen a területen, nem lehet elülni azért, mert valakinek van egy diplomája. Emellett egy fejvadász számára előny az extrovertált személyiség: bátorság kell és magabiztos kommunikáció, hiszen idegen embereket kell folyamatosan megszólítani! Ráadásul olyan szakterületeken, amelyek nem épp a legkönnyebben értelmezhetőek.

Hiába minden, ha nem kitartó a fejvadász

Nem győzöm hangsúlyozni a kitartást” – mondja el Bettina. – „Ez nem az a munkakör, ahol az ember elül napi nyolc órát, majd hazamegy. Itt folyamatos a teljesítménykényszer, folyamatos az új dolgok tanulása. Szükséges egy alap magabiztosság, amivel az ember hozzááll ehhez a munkához.

A szakértő szerint egy fejvadász számára „nincs lehetetlen”. Nem mondhat olyat, hogy valamit nem tud megoldani, hogy nem tud bizonyos szakterületre jelöltet biztosítani. Nem tagadja le, van, hogy a cég vért izzad egy-egy nehéz pozíció betöltéséért, de ez a szakma velejárója.

Kérdez, jön és tesz: ebből látszik, hogy megvan benne

Bettina szerint könnyen felismerhető, hogy kiből lesz jó fejvadász. Jó kiindulópontnak tartja, ha valaki a pozíció betöltésének első pillanatától kezdve folyamatosan kérdez. Ezzel láttatja, hogy mindent nagyon alaposan szeretne megtanulni, elsajátítani. Ugyancsak látszik ebből a motiváltság, nem csak az általánosan a munka, de a konkrét munkakör iránt.

Aki határozottan és bátran kommunikál, és jó helyzetmegoldó képességei vannak, tehát feltalálja magát a jég hátán is, tuti jó lesz ebben. Nem szépelgőknek van kitalálva ez a szakma. Kemény versenyhelyzetben töltjük a mindennapokat, kénytelenek vagyunk az esetleges kudarcokon is sokkal gyorsabban túllendülni, mint az átlagember.

A toborzási specialista azt tanácsolja, hogy aki csak egy munkahelyet keres, ahol annyi pénzt kap, amiből meg tud élni, válasszon más szakmát. Aki nem szívesen vállal felelősséget a saját munkájáért, nem elég kitartó, és nincs benne a szakma iránti alázat, annak nem való a fejvadászat.

Önben minden megvan?

Csatlakozzon hozzánk, tekintse meg a nyitott pozícióinkat IDE kattintva!

Author

bapadmin

All stories by: bapadmin