fbpx

BAP-vélemény: ilyen a jó HR-vezető

HR-vezető Fejvadász Toborzás BAP
1024 683 bapadmin

A toborzási megbízásaink során több száz szakemberrel voltunk már kapcsolatban. Sokszor dolgozunk olyan HR-vezetőkkel, akikben igazi partnerekre leltünk, részletes brief mellett végig támogatták a kiválasztás folyamatát. Egyezkedtek velünk a jelölteknek ajánlható juttatásokról, velünk ötleteltek, hogyan tisztázhatnánk le jobban a pozíciókat. A kiválasztás folyamata során beleláttunk abba, hogy milyen csapatot működtetnek, milyen szakmai megfontolások mentén szervezik a munkájukat. Láttuk, hogyan dolgoznak, mit tesznek meg a szervezetükben dolgozókért és a vállalatuk sikeréért.

Láttuk, milyen eltökélt, szenvedélyes munkát végeznek, és ezért felnézünk rájuk.

Átgondoltuk, megvitattuk, megalkottuk

Az év HR-vezetője 2021 díj kapcsán a legtöbb tapasztalattal rendelkező kollégáinkat kifaggattuk, hogy mégis mitől lesz egy HR-vezető jó? Vezetőként vagy HR-esként kell jobbnak lennie? Az emberekért vagy a vállalatokért dolgozik? Milyen emberi és szakmai tulajdonságok jellemzik?

Tanulságos és építő volt, hogy megvitattuk, összevezettük a különböző véleményeket arról, miről ismerszik meg a jó HR-vezető” – mondja Somodi Bettina toborzási specialista, cégünk operatív vezetője. – „Hiszünk abban, hogy érdemes rávilágítani a jó gyakorlatokra. Azokat az ügyfeleinket, akiknek mélységében ráláttunk a munkájára, és akik a saját szakmai sztenderdünk alapján követendő példák, jelöltnek ajánlottuk.

Sztenderd alapján mondjuk valakire, hogy kiemelkedő HR-vezető

Szerintünk a HR-vezető a szervezet megfelelő és hatékony működését biztosítja. Koordinálja a szakemberek munkáját, mellette képviseli és kijárja a dolgozók érdekeit. Szerepe kettős. Egyrészt a vállalat érdekeit képviselve a mindennapi folyamatok támogatása és fejlesztése, valamennyi dolgozó kooperációjának elősegítése és támogatása a fő feladata. Másrészt a jelöltek érdekeit figyelembe véve kiemelt feladatot kell vállalnia a toborzásban. A dolgozók érdekeit képviselve wellbeing ill. egyéb megtartó eszközöket menedzsel. Emellett munkáltatói márkaépítésben, személyügyekben és fejlesztési, képzési projektekben vesz részt.

A jó HR-vezető példamutató, következetes, jó emberismerő, aki vezetőként tekintéllyel bír. Ugyanakkor bizalmat kelt, felé a szervezet bármely tagja megnyílhat. Szakmai tudásához nem fér kétség, stratégiában, határozott célok elérésben gondolkodik. Széles rálátása és tapasztalata van a HR-es szakma főbb területein. Erre alapozva reálisan fel tudja mérni, a csapatának mennyi kapacitását és energiáját köti le egy-egy feladat, reális döntéseket hoz.

Vezetőként képviseli és vezeti a csapatát, elismerést vív ki neki a szervezeten belül. Ismeri a tagok képességeit, tudja, hogyan kell motiválnia őket, és meg is teszi azt. Egyértelmű elvárásokat támaszt feléjük.

A jó HR-vezető érzelmi intelligenciája magas, komplexen gondolkodik, rugalmasan és gyorsan hoz döntést. Kreatív ötletei vannak, jól kommunikál, megbecsüli és motiválja az embereit.

Október hónapban alaposabban kivesézzük, mi mindent láttunk és tapasztaltunk a kiváló HR-vezető partnereinkkel együttműködve. Tartson velünk!

Author

bapadmin

All stories by: bapadmin