fbpx

Fejvadász szemmel a HR-vezető szerepe

Fejvadász HR-vezető Toborzás
1024 683 bapadmin

Kézenfekvőnek tűnhet a válasz, ameddig nem több, eltérő tapasztalatú és gondolkodású szakembernek teszi fel a kérdést. Fejvadász kollégáinkat arra kértük, hat szempontból gondolják végig a kérdést – és sorjáztak is a különböző meglátások, szempontok.

Holisztikusan tervez és támogatja a gyakorlati megvalósítást

Kollégáink egyetértettek abban, hogy a jó HR-vezető stratégia mentén, hosszú távú célokat szem előtt tartva szervezi a feladatait. Ennek részét képezi a rendszeres szervezetfejlesztés, hogy a vállalati folyamatok hatékonyan és minőségben is megfelelően működjenek. Összefogja a személyügyi területek munkáját és együtt dolgozik a cég különböző részlegeinek és divízióinak vezetőivel.

Ugyanakkor a vállalat érdekeit szem előtt tartva képviseli a vállalat dolgozóit a mindennapok során. Elérhető, következetesen segíti a munkájukat, javítja a munkakörülményeket, figyelemmel kíséri a szakmai fejlődésüket. Proaktívan, körültekintően és elégségesen kommunikál a szervezet minden tagjával. Részt vesz a toborzásban és az új belépők integrálásában, jövőbelátóan gondolkodik a szakemberek utánpótlásáról – a stratégiája mentén. Kiáll a dolgozók érdekeiért bérkérdésekben, csapatszellem kialakítására törekszik, képzéseket szervez. Emellett a saját csapatát is koordinálja, támogatja és fejleszti.

A megbízóinkkal való együttműködések kezdetén már látjuk, ha valaki jó HR-es” – mondja Somodi Bettina, toborzási specialista. – „Látszik abból, hogy milyen információkat oszt meg velünk, milyen ajánlatot fogalmaz meg a dolgozóknak. Reális elvárásokat támaszt, vonzó ajánlatokat gyűjt össze és stabil szervezeti hátteret prezentál. Ez a kombináció csak akkor lehetséges, ha jó kezekben van a HR. Örömmel tapasztaljuk, hogy a fejvadász csapatunk nem kevés jó szakemberrel dolgozhat közösen.

Fejvadász kollégáink szerint a HR-vezetőnek kettős szerepben kell helyt állnia

A BAP fejvadász szakértői szerint a HR-vezetők szerepe kettős. Egyrészt kiemelt feladata a vállalat érdekeit képviselve a mindennapi folyamatok támogatása és fejlesztése. Ennek részét képezi a vállalatnál dolgozó személyek kooperációjának elősegítése és folyamatos támogatása. Másrészt kiemelt feladata van a leendő dolgozók toborzásában, a meglévő kollégák megtartásában, személyes fejlesztésükben és a megtartás eszközeinek menedzselésben.

Kövesse figyelemmel a HR Blogunk tartalmát, ahol még további öt aspektusból vizsgáljuk, fejvadász szemmel mi teszi a jó HR-es szakembert!

Author

bapadmin

All stories by: bapadmin