fbpx

5 részes videósorozat HR-szakembereknek

1024 768 bapadmin

Lehetséges kategorizálni a kudarcba fulladt toborzások okát?

Több ezer ügyféllel és legalább ennyi betöltött pozícióval a hátunk mögött, folyamatos felmérések alapján kirajzolódott egy tendencia. Eszerint általánosságban 5 fő ok köré csoportosíthatók a be nem töltött munkatárs-keresések. Tamaskovics Diána, 12 év toborzási tapasztalat után szinte minden létező pozícióval, céggel, és helyzettel találkozott. Ezeket az ismereteket most egy videósorozat öt részében adja át a HR-eseknek.

„Persze, igen sok specifikus helyzet állhat fent, mégis az a tapasztalatunk, hogy sok a visszatérő hiba, amikor az ügyfeleink megkeresnek minket egy-egy pozícióval kapcsolatban. Ezekkel jellemzően ők, vagy akár más fejvadász cég már sokadjára elbuktak. Nem akarunk álszentek lenni, nyilván örülünk a ránk bízott kereséseknek, de hiszünk a tudásmegosztásban. Attól, hogy ezeket az ismereteket átadjuk, nem gondolom, hogy kevesebb munkánk lesz, csak gördülékenyebbé válik a közös munka a HR osztályokkal. Pontosan tudjuk, hogy sok helyen nem is opció a fejvadásszal való közös munka, de a HR-es kollégákra háruló számtalan feladat mellett gyorsan, és eredményesen lebonyolítani egy-egy keresést szinte lehetetlen” – mondta Tamaskovics Diána a sorozatról. 

A videósorozat 5 epizódja segíti a munkáját

A videósorozat részeiben rengeteg saját tapasztalattal, példával, piaci információval és felmérések eredményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Olyan nézőpontokat kaphatnak a toborzással foglalkozó szakemberek, amik a munkájukat meggyorsítják, megkönnyítik, új perspektívába helyezik.

Szó esik a szavak erejéről, a LinkedInen való toborzásról, a kapcsolati hálóról, a szakmai vezetők szerepéről, interjútechnikákról, a piac változásairól és konkrét, számszerű információkról. 

Az 5 darab, körülbelül 10 perces epizód hasznos szakmai program és kellemes kikapcsolódás is, tökéletes időtöltés akár a délután kávé mellé. Biztosan mindenki kap egy-két hasznos nézőpontot, megerősítést, vagy épp gondolatébresztőt. 

A videósorozat elérhető ITT.

„Érdekes volt Diána szakmai tapasztalatait hallgatni. Minden részben kaptam egy-egy új nézőpontot, vagy épp megerősítést azzal kapcsolatban, hogy jó úton indultunk el. Biztos vagyok benne, hogy jó néhány mondat visszacseng és segít majd nekem, amikor új kollégát keresek a céghez.” – Mária, HR vezető

Author

bapadmin

All stories by: bapadmin