fbpx

Ezért éri meg digitalizálni a toborzási folyamatokat!

1024 576 bapadmin

A cégek számára általában a január egyenlő a toborzással. Ilyenkor – jobb esetben – az előző évben elért növekedés, átrendeződés új kollégák felvételének szükségességét vonja maga után. Ez sokszor oda vezethet, hogy a social media felületeken, e-mailes formában és sok más módon gőzerővel megindul a munkaerő keresési folyamat. Nem csoda, hogy a nagy hajrában a toborzó kollégák elfelejtenek visszajelezni az álláskeresőknek, vagy kimegy a fejükből 1-1 interjú. Azonban a digitalizáció újabb hozományainak köszönhetően ezen problémák, ha nem is teljesmértékben kiiktathatóak, de legalábbis nagy mértékben csökkenthetőek még pedig az alábbi módokon:

1. Így növelje a kiválasztási folyamat hatékonyságát!

A digitalizálás és a papír dokumentumok csökkentése segíthet, hogy a cégek hatékonyabban működhessenek a munkaerő toborzásban. Ez akár jelentheti a gyorsabb interjúk lebonyolítását online térben, valamint a számítógépen tárolt adatok könnyebb hozzáférését és kezelését. Az online interjúk lebonyolítása nemcsak lehetővé teszi a cégek számára, hogy távoli jelölteket is interjúztassanak, de segíthet megelőzni a versenytársakat, hiszen ezzel gyorsabban lebonyolítják a kiválasztási folyamatot, ami minden jelölt számára fontos.

A digitalizálás és a papírdokumentumok csökkentése pedig hozzájárulhat a toborzás folyamatának automatizálásához is, például az automatizált önéletrajzok elemzésével, ajánlatok és szerződések online kiküldésével és a döntéshozatali folyamatok gyorsításával.

2. Csökkentse a toborzás költségeit!

Mindazonáltal, hogy a digitalizálás felgyorsítja és megkönnyíti a folyamatokat, nagyban hozzájárul a költségek csökkentéséhez is. Minden vállalkozás tisztában van azzal, hogy a felhalmozott iratokat nem csak átnézni, de megsemmisíteni és elszállíttatani is kell. Ha pedig azt nézzük, hogy a nyomtatás rengeteg alapanyagot igényel (tinta, áram, papír stb.) akkor nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a nyomtatás megspórolása is kedvezően hathat egy cég költségvetésére.

Nem csak a digitalizációval, hanem a szakértőknek kiszervezett toborzással is tudja csökkenteni a költségeit. A Beck and Partners Kft. költséghatékony lehetőségeket kínál, azon cégek számára, akik szeretnék hatékonyan, de kedvező áron lebonyolítani a kiválasztási folyamatot!

3. Emelje új szintre az álláskeresőkkel folytatott kommunikációját.

Az automatizálás lehetővé teszi a cégek számára, hogy gyorsabban kommunikáljanak a jelöltekkel, és nyomon követhessék a velük történő kapcsolattartás állapotát. Hasznos lehet például az automatizált e-mail küldő eszközök beiktatása, ami segít a cégek gyorsabb és magasabb szintű kommunikációjában. Az ilyesfajta rendszerek egy-egy gombnyomással, előre legenerált üzeneteket kiküldve spórolnak rengeteg időt és erőforrást a toborzók számára. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ezzel a megítélése is lényegesen jobb lehet egy vállalatnak, hiszen jelölteit időben és korrekt módon mindenről tájékoztatta.


Természetesen ezen eszköztár kialakítása sokszor magas költséget jelent. Ha nincs erre lehetősége, akkor ebben az esetben kedvező megoldás lehet olyan cégek segítségét kérni, amelyek már kialakították a maguk automatizált folyamatait a digitalizálásnak köszönhetően. Kérje, akár a Beck and Partners segítségét:

    Author

    bapadmin

    All stories by: bapadmin