fbpx

A fejlesztés recesszió idején sem maradhat el!

A fejlesztés a recesszió idején is elengedhetetlen
1024 576 bapadmin

A vállalatok egyre inkább a technológia felé fordulnak a munkavállalói élmény javítása és a hatékonyság növelése érdekében: a HR-technológiai megoldásokba történő beruházások az elmúlt 2 évben több mint 50%-kal nőttek. Több felmérés is azt mutatja, hogy ez a befektetés megtérül. A vállalatok a képzésre, fejlesztésekre a toborzásra, és megtartásra fókuszálnak. Mindemellett igyekeznek személyre szabott HR-szolgáltatásokat kínálni, mint például képzést, karrierfejlesztést, mentális egyensúlyt a munkavállalóknak. De vajon milyen szegmensekben elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés?

2. Lépést kell tartani a fejlődéssel, másképp nincs versenyelőny

A HR szakmában is nagyon fontos, hogy a technológiai fejlődéssel lépés legyen tartva – hívja fel rá a figyelmet Somodi Bettina, a Beck and Partners Kft. operatív vezetője. Kiemeli továbbá, hogy nem klasszikus „kétkezű” munka ez sem, így egyenesen következik, hogy a mindennapjaink nagy részét különböző technológiai eszközök használatával kell töltenünk. Nem elég a mi munkánkhoz egy alap MS Office ismeret, tudnunk kell kezelni különböző ATS-eket, jelöltek felkutatására alkalmas platformokat és képesnek kell lennünk, a lehető legegyszerűbben elvégezni minden adminisztrációs feladatunkat. Időt lehet spórolni nem is keveset, a folyamatok optimalizálása és ezzel együtt járóan a hatékonyság növelése pedig szerinte minden technológiai fejlesztés egyik fő célkitűzése. 

3. A fejlesztések hosszútávon megtérülnek?

Bettina szerint egyértelműen igen, hiszen az egyik alapja a fejlődésnek, hogy az mindig visszatérül. Nem biztos, hogy mindig azonnali összegben nyilvánul meg de például, ha mondjuk képezzük arra a vezetőket, hogyan kell jól embereket menedzselni, az nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fluktuáció csökkenjen egy szervezetben.

4. Mindig vannak alternatívák

A COVID-19 járvány felgyorsította a HR-technológiák alkalmazását és fejlesztését. A hibrid munkavégzés továbbra is a mindennapok része lesz, és a vállalatok igyekeznek ezt a lehető legbiztonságosabbá és leghatékonyabbá tenni. Ezen fejlesztések és különböző szoftverek beiktatása többnyire képzéseket vonnak maguk után. Ennek ellenére a folyamatosan változó gazdaság sok cég számára megnehezíti a képzésekbe, fejlesztésekbe történő  befektetést, annak ellenére, hogy a fenti példák is mutatják, hogy hosszú távon ez megtérül. 

Természetesen akadnak ingyenes opciók is, amelyek ugyanúgy hasznosak lehetnek. Ilyen a Beck and Partners Kft. 5 részes videó sorozata, amely fontos tanácsokkal látja el a toborzókat, akik megrekedtek a folyamatokban. Itt érheti a sorozatot

Szeretne előre tervezni és biztosra menni, ha toborzásról van szó? Kérje a Beck and Partners segítségét:

    Author

    bapadmin

    All stories by: bapadmin