fbpx

Így reagáljon a toborzási nehézségekre!

1024 576 bapadmin

A vállalatok számára a legnagyobb kihívások közé tartozik a megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása. A toborzási folyamat során azonban sokszor akadályokba ütköznek a vállalatok, amelyek megnehezítik a megfelelő munkavállalók kiválasztását. Az egyre növekvő verseny a tehetséges munkavállalókért, az új generációk elvárásainak változása és a digitális fejlődés mind hozzájárulnak a toborzási nehézségek kialakulásához.

2. Túl magasak a bérigények, nem tudunk lépést tartani vele.

Ha a bérigények túl magasak, és nem tudják tartani velük a lépést, akkor az alábbi megoldásokat javasolnánk:

  1. Keresse meg a munkavállalókat más területekről: Ha nem talál megfelelő munkavállalókat, akik elfogadható bérigényekkel rendelkeznek, akkor érdemes lehet más területekről keresni azokat az embereket, akiknek az elvárásai megfelelnek az Ön számára. Megoldást jelenthet például az 50+-os munkaerő foglalkoztatása, amelynek előnyeiről az alábbi beszélgetés keretében tájékozódhat: https://www.youtube.com/watch?v=tj3yUxbW1tQ
  2. Kínáljon egyéb juttatásokat: Ha nem tudja a bérigényekkel versenyre kelni, akkor érdemes lehet más juttatásokat felajánlani az alkalmazottaknak, például magasabb juttatásokat, rugalmas munkaidőt, több szabadságot, vagy karrierfejlesztési lehetőségeket. Ezek az előnyök csökkenthetik az alkalmazottak bérigényét. https://www.youtube.com/watch?v=N8LbtSAbxvA
  3. Vizsgálja felül a vállalati költségeket: Ha a bérigények túl magasak, akkor érdemes lehet felülvizsgálni a vállalati költségeket, és megnézni, hogy mely területeken lehet spórolni. Ha csökkenti a költségeket egyéb területeken, akkor több pénzt fordíthat a munkavállalók bérezésére.

3. Kevés jó jelölt jelentkezik a nyitott pozícióimra.

Ha kevés jó jelölt jelentkezik a nyitott pozíciókra, akkor érdemes lehet az alábbi megoldásokat kipróbálni:

  1. Frissítse a munkaköri leírást: Győződjön meg arról, hogy a leírás a legfontosabb feladatokra és követelményekre összpontosít, és vonzó legyen a jelentkezők számára.
  2. Adjon hozzá több részletet a pozícióhoz kapcsolódó előnyökről: A jó jelöltek vonzása érdekében fontos, hogy világosan megértessük velük, hogy miért érdemes az Ön cége számára dolgozni. Adjon hozzá több részletet az előnyökről, például a rugalmas munkaidőről, a juttatásokról és az előrelépési lehetőségekről.
  3. Kínáljon versenyképes béreket és juttatásokat: A versenyképes bér és juttatások felajánlása vonzóvá teszi a pozíciót a jelöltek számára. Győződjön meg arról, hogy az Ön által kínált bérek és juttatások megfelelnek a piaci árnak, és a jelöltek számára vonzóak.

Természetesen a toborzási nehézségek minden céget elérnek. Éppen ezért készültünk a Beck&Partners-sel egy ingyenes 5 részes videósorozattal, ahol a felmerülő problémákra kaphatnak válaszokat.. Itt érheti a sorozatot

Szeretne előre tervezni és biztosra menni, ha toborzásról van szó? Kérje a Beck and Partners segítségét:

    Author

    bapadmin

    All stories by: bapadmin