fbpx

Egészségbiztosítás

1024 576 blog admin

A magyar munkavállalók számára egyre fontosabb egy munkahelyen az az aspektus, hogy van-e a “juttatási csomagban” egészségbiztosítás. Ez lehet döntő ok is két cég vagy vállalat között, hiszen hosszútávon nem csak időt, energiát, hanem pénzt is meg lehet takarítani, ha egy alkalmazott rendelkezik céges egészségbiztosítással.

Mire jó az egészségbiztosítás?

Természetesen elsősorban az egészség megőrzésére. Az állami egészségügy sok esetben hosszú várakozási idő után tudja csak fogadni a betegeket és a sorra kerülés után sem biztos, hogy megoldódik a probléma. Ebből kifolyólag az emberek inkább a magánegészségügy felé fordulnának, ez viszont jóval többe kerül. Itt lép be a képbe az egészségbiztosítás, hiszen ennek segítségével nemcsak a magánegészségügy válhat olcsóbbá, hanem súlyos betegség esetén akár külföldi kezelést is igénybe lehet venni. Az egészségbiztosítás az egyszerűség szempontjából is kiemelten jó lehetőség, hiszen bármilyen felmerülő probléma esetén csak a biztosító ellátásszervezőjét szükséges felkeresni, aki foglal egy időpontot valamelyik közeli rendelőbe.

Hogyan működik gyakorlatban?

A legtöbb esetben az egészségbiztosítás úgy jön létre, hogy a biztosító szerződést köt egy-egy egészségügyi intézménnyel, ők fogják ellátni azokat a betegeket, akikre az egészségbiztosítás vonatkozik. Az ügyfélnek betegség, vagy bármilyen panasz esetén csak igénybe kell vennie az egészségügyi szolgáltatásokat (amit akár egy-két napon belül el lehet intézni), az elszámolás pedig a biztosító és az intézmény között zajlik le.

Mi a különbség a céges és a magán egészségbiztosítás között?

A céges egészségbiztosítás lényegében egy magán egészségbiztosítás, amit vállalkozások vagy csoportok vehetnek igénybe, minimum 5 taggal. A munkavállalóknak ebben az esetben nem kell fizetniük, hiszen a vizsgálatokat és szűréseket a biztosító társaság szervezi és finanszírozza. Mivel a vállalkozás vagy cég fizeti a biztosító társaság díját, ezért a vezetőség dönthet arról, hogy melyik alkalmazott veheti igénybe az egészségbiztosítást. A csoportos egészségbiztosítási vásárlás nem csak kedvezőbb árakat, hanem több lehetőséget is magában foglal.

Mit foglaljon magában az egészségbiztosítás?

Természetesen a legjobb, ha felmerülő probléma esetén a beteg ki tudja használni az egészségbiztosítás összes lehetőségét, de ebben az esetben sem érdemes minden gonddal elmenni az orvoshoz. Emiatt az aspektus miatt ajánlják a biztosítók, hogy az egészségbiztosítási csomagban legyen elérhető az orvosi call center, így bármikor elérhetővé válik egy orvosi vélemény kikérése.

Kinek éri meg?

Az egészségbiztosítás egy olyan lehetőség, ami minden félnek megéri, tehát a munkavállalónak, a munkaadónak és a biztosító cégnek is kifizetődő. Az alkalmazottak nyeresége egyértelmű az egészségbiztosításból; hamarabb jutnak jobb orvosi ellátáshoz, akár teljesen ingyen. A munkavállalók kevesebb megbetegedéssel számolhatnak abban az esetben, ha kötnek céges egészségbiztosítást, mert így a beosztottak az első panaszoknál elmennek orvoshoz. A biztosító cégeknek pedig ez az egyik szolgáltatásuk, ezért számukra bevételt jelent az egészségbiztosítás.

Egészségbiztosítási lehetőségek

A következő biztosító cégek ajánlatai között is elérhetőek egészségbiztosítási csomagok:

  • Aegon
  • Allianz
  • Generali
  • Groupama
  • Medicover
  • Union
  • Uniqa
  • Jövedelembiztosítás
Az alábbi űrlap kitöltésével egyszerűen fel tudja venni velünk a kapcsolatot. Szakképzett kollégáink segítségével könnyebb és gyorsabb a megfelelő munkatárs megtalálása.

    Author

    blog admin

    All stories by: blog admin