fbpx

Kiválasztás során nincs mire várni: azonnal hívja a bejelentkező jelöltet!

kiválasztás toborzás fejvadászat
1024 576 bapadmin

Fejvadász kollégáink sűrűn tapasztalják mostanában, hogy a jelöltek párhuzamosan a megszokottnál is több pályázati folyamatban vesznek részt. A választásuk legtöbb esetben a leggyorsabb, számukra előnyös ajánlatot adó munkáltatóra esik. Emiatt vált a kiválasztás sebessége az egyik legfontosabb tényezővé a toborzás teljes folyamatában.

HR-tech megoldásokkal rengeteg kapacitása szabadulna fel a szakembereknek

A mai technológiai lehetőségek mellett minden vállalatnak érdemes volna beruháznia az adminisztratív feladatok megkönnyítését lehetővé tevő digitális eszközökre, rendszerekre.

Rengeteg idő megy el ilyen típusú feladatokra a HR-en” – világít rá Somodi Bettina toborzási specialista. – „Ráadásul, ha nincs egy jó rendszer, akkor a hibalehetőség is jelentős. Toborzás kapcsán pedig kiemelt fontossággal bír egy jó rendszer. Megkönnyítheti a jelöteknek szánt visszajelzést, rövidíti a hirdetések írásának és kihelyezésének idejét, az interjúszervezést, gyorsítja a jóváhagyási köröket.

Nem a feladatok lassítják a kiválasztás folyamatát

A szakember szerint nem is a feladatok komplexitása, időigénye az, ami gondot okozhat a kiválasztás gyorsasága szempontjából. A tapasztalatai szerint az jelent problémát, hogy a cégek még mindig nehezen akarják elhinni, hogy sokszor már az is későn van, ha egy bejelentkezőt csak másnap keresnek fel.

A szakemberek most elképesztő gyorsasággal helyezkednek el. Sosem lehet előre tudni, hogy egy jó pályázónak mennyi helyen fut párhuzamosan pályázata, melyik hol tart kiválasztás szempontból. Ebben a helyzetben a legfontosabb, hogy amint beérkezik egy jó pályázati anyag, azonnal szervezni kell az interjút a jelölttel. Az is előnyös megoldás lenne, ha két körnél nem lenne több egy interjúztatási folyamatban. Azoknál a cégeknél, ahol egy körben meg lehet oldani a kiválasztás folyamatát, mindenképpen ennek kell a preferáltnak lennie!

A játszmák kora lejárt: legyen gyors és transzparens a kiválasztás alatt!

Ha egy jelölt az első körben jól szerepel, akkor már ott, a helyszínen érdemes vele lefixálni a következő kör időpontját. „Most nincs helye a játszmáknak. A munkaadóknak nem szabad kijátszaniuk a privilégium, hogy téged választunk kártyát. Alig egy maroknyi cég lehet Magyarországon, amely ebben a helyzetben ezt megteheti, de nekik sem érdemes.

A téma áttekintése során a toborzási specialista kiemelte: a kulcskérdés most az, hogy mennyire gyorsan tud alkalmazkodni a piaci körülményekhez. „Sok cég még mindig ragaszkodik a sok körös, sok döntéshozó bevonásával menedzselt interjúkörökhöz. Pedig egy rutinos interjúztató gyorsan és hatékonyan tudná akár önállóan is eldönteni, kik a top jelöltek egy-egy pozíció betöltésére. Ha teret kaphatnak a vállalatok profi toborzói, akkor sokat fejlődhet a szakmai vezetők és döntéshozók bizalma is a HR irányába.

Támogatásra van szüksége a toborzásában?
Kérje segítségünket, használja ki a negyedéves kedvezményes toborzási akciónkat! Kattintson IDE a részletekért!

Author

bapadmin

All stories by: bapadmin