szakemberek fejvadász körkép toborzás kiválasztás

A szakemberek nem váltanak, mert jól érzik magukat a munkahelyükön?

Toborzással foglalkozó fejvadász cégként naponta szakemberek százait keressük fel, hogy ügyfeleink nyitott pozícióira megtaláljuk a megfelelő jelölteket. Ezen munka során rendre megtapasztalunk érdekes, mélyebb vizsgálatra érdemes jelenségeket. Ezúttal egy belsős felmérésünk eredményét osztjuk meg önnel!

Az elmúlt időszakban több friss jelenség beazonosítása ösztönzött minket az átfogó vizsgálódásra. Toborzáskor rendre észleljük, hogy mire felkeressük, a szakemberek többsége már benne van valamilyen kiválasztási folyamatban. Egyre nő azon szakmáknak a száma is, ahol párhuzamosan több pályázati folyamatban is részt vesznek a jelöltek. A jó munkaerő iránti kereslet tovább növekszik, ezzel párhuzamosan elhúzódik a toborzási időszak, mire az alkalmas és nyitott jelölteket megtalálhatjuk.

A megkérdezett szakemberek fele szereti a munkahelyét

A toborzási projektek során – szolgáltatástól függően – fejvadászaink telefonos megkereséseket is végeznek a szakemberek felkutatására. Február és március hónapok fordulóján 518 jelölttel külön elbeszélgettek arról, hogy miért nem kívánnak élni a felkínált álláslehetőségekkel.

A válaszadók 51%-a jelezte nekünk, hogy azért nem akar váltani, mert szereti a munkahelyét, meg van vele elégedve. A válaszadásra nyitott szakemberek közül minden ötödik jelezte, hogy az ajánlatunkat nem tartja elég jónak. Közülük a legtöbben a pontos lokáció megjelölését és a rugalmas (akár otthonról végezhető munkát) hiányolták. A megkérdezettek 12%-áról a beszélgetés során derült ki, hogy valamely elvárt kompetenciája hiányzik.

Változik a világ, a szakemberek számára más a fontos

A visszajelzések közül akadtak elgondolkodtató jelenségek is. Minden tizedik megkeresett személy a karrierútjába nem illőnek találta a felajánlott pozíciót – holott az a szakmájába vágott volna. Ezen szakemberek többsége szakterület-, vagy egyenesen szakmaváltásban van benne, illetve sokan tudatták, hogy külföldön képzelik el a további karrierútjukat.

Három olyan válaszadási kategória alig került elő, amire pedig kifejezetten számítottunk” – hívja fel a figyelmet Somodi Bettina operatív vezető. – „A koronavírus miatti gazdasági bizonytalanságra, illetve a fix kiadások miatti kockázatkerülésre senki sem hivatkozott. Külön érdekesség, hogy a jellemző kritika a meghirdetett pozíciókkal szemben elmaradt: mindössze négy válaszadó tette szóvá az alacsony bért.

A kutatásról részletesen

A visszajelzések 85%-a telefonos beszélgetés során érkezett. Az adatfelvételi időszak alatt fejvadászaink 51 nyitott pozíció kapcsán gyűjtöttek jelölt visszajelzéseket. Három pozíció kapcsán több, mint 40 visszajelzés érkezett, a legtöbb visszacsatolás főkönyvelői pozícióhoz kapcsolódott.