fbpx

Lojális dolgozók munkahelyváltásban

lojális dolgozók fejvadász cég toborzás tippek
1024 683 bapadmin

A hűség miért hátrány a munkaerőpiacon?

A Beck and Partners csapatával sokat foglalkozunk azzal, hogy egyes álláskeresői csoportokat miért hagy figyelmen kívül a munkaerőpiac. Az ötvenéveseknél idősebbek esetén látható, hogy egy sor káros sztereotípia nehezíti az álláskeresők dolgát. Ami őket illet, ügyfelünkkel, a HT Sales Kft.-vel hoztunk egy csokor, a foglalkoztatásuk mellett szóló érvet. Ezúttal is a céges döntéshozók által kevéssé „preferált” csoportot vizsgálunk: a 10-nél több éven át egy helyen dolgozó lojális dolgozók csoportját.

Tapasztalatlanok, rugalmatlanok a lojális dolgozók?

A tizedik év a kritikus: aki annál többet tölt egy munkahelyen, más megítélés alá esik az álláspiacon. A cégeknek két döntő érvük van a lojális dolgozók ellen: a változatos cégismeret és a sokrétű problémamegoldás –vélt – hiánya. Vassné Kuti Veronika toborzási és kiválasztási specialista tapasztalatai szerint az X generációra jellemző, hogy életükben 1-2 munkahellyel rendelkeznek. „A céges döntéshozók legtöbbször arra hivatkoznak, hogy a sokáig egyhelyben dolgozók nem látnak többféle cégkultúrát, munkafolyamatot, szakmai technikát. Emellett azt is aggályosnak tartják, hogy ezek az emberek nem találkozhattak eltérő problémás helyzetekkel, ami különböző cégeknél merülhet fel.

Ha kiválasztja, mostantól az ön cégéhez lesz lojális!

A szakértő azonban tapasztalt fejvadászként teljesen mást olvas ki a lojális dolgozók önéletrajzából. „Ha látom, hogy valaki 8-10 évet is egy cégnél eltöltött, akkor olyan dolgok jutnak eszembe, mint hogy kitartó és lojális. Képes a jó és a rossz helyzetekben is kitartani a cég mellett. Továbbá jól tudja kezelni a munkája során felmerülő különféle helyzeteket, ezáltal jó a problémamegoldó képessége. Valamint tudom, hogyha vált, akkor a következő munkahelyében is hosszú távon gondolkodik, és nem fogja feladni az első nehézségnél.

Vassné Kuti Veronika szerint ezek az önéletrajzok mutatják, hogy íróik a megbízhatóságot, bizalmat és stabilitást nagyra értékelik. Ha ezt megadja számukra a vállalat, akkor kincset érő, fix munkaerőre tehet szert a személyükben. A toborzási és kiválasztási specialista az általa látott álláskeresők 15-20%-át sorolná a lojális dolgozók kategóriájába. Tapasztalatai szerint gyakorlatilag minden iparágban találhatók lojális dolgozók, akik számára a hosszútávú elköteleződés nem csupán 2-3 évet jelent.

Növelje a dolgozók lojalitását plusz juttatással! Kattintson IDE, és könnyítse meg a kollégái munkahelyi közlekedését a lehető leggazdaságosabb módon!

béremelés bérfeszültség bérplafon
Könnyítse meg a kollégái közlekedési lehetőségeit!
Author

bapadmin

All stories by: bapadmin