fbpx

Munkahelyen belüli képzések lehetőségei és fontossága

1024 576 blog admin

A folyton gyorsuló piaci versenyhelyzetben egyik munkáltató sem engedheti meg magának, hogy ne biztosítson képzéseket folyamatosan a munkavállalói számára. A tanulási és fejlődési lehetőség biztosítása mindkét félnek előnyére válik, hiszen mind professzionális, mind magánéleti szinten haladást tesznek lehetővé.

Maradjon versenyképes, képezze a munkavállalóit!

A versenyképes vállalat és munkavállaló egyaránt naprakész szakmai ismeretekkel rendelkezik. A szakemberek a tudásuk nagy részét már gyakorlatban, a munkahelyükön sajátították el. A betanulási időszak után ez a folyamat lelassul vagy akár teljesen meg is áll. Serkentsük a vállalat vérkeringését, motiváljuk a kollégákat és tegyük még versenyképesebbé a céget a folyamatos képzési lehetőségekkel!

Iktassa be a képzéseket a vállalati stratégiájába!

HR szakértőként azt tanácsoljuk, hogy ezekre a képzésekre ne csak egyfajta pluszként tekintsen, hanem nézzen rájuk úgy, mint a lépcsőfokokra, amik elvezetik a vállalat sikeréhez! A tanulási lehetőségek biztosításával nem csak a munkavállalóit fejlesztheti, de a szakemberein keresztül a céget is egyre magasabb szintre emelheti.

Milyen területeken érdemes képezni a munkavállalókat? 

Természetesen a válasz nagyban függ a szakterülettől, de általánosságban is elmondható, hogy bizonyos képességekre, soft-skillekre ma már minden versenyképes munkavállalónak szüksége van. Az alábbi területeken szinte minden munkahelyen nagy igény van a képzésre:

  • Digitális képzések: A digitalizáció elterjedésével, az online terek megnövekedésével folyamatosan oda kell figyelnie a vállalatoknak arra, hogy naprakészek maradjanak a legújabb trendekkel, változásokkal kapcsolatban.
  • Soft skillek: A divatos kifejezés azokat a készségeket takarja, amik elsősorban a kommunikációhoz, a közös munkavégzéshez, a stresszkezeléshez kapcsolódnak. 
  • Nyelvtudás: Rengeteg munkavállaló szívesen tanul nyelveket, hiszen pontosan tudja, hogy mekkora szükség van ma már például egy magabiztos angol nyelvhasználatra. A munkáltatók is már jó ideje felismerték a szükséget és belátták, hogy az idősebb kollégákat is érdemes fejleszteni a nyelvek terén.

Növelje a munkavállalói lojalitást a képzések révén!

Ma már a munkavállalók számára sem utolsó szempont, hogy milyen fejlődési és tanulási lehetőségeket biztosít egy-egy munkahely. Érdemes egyesével leülni a kollégákkal és átbeszélni, hogy a cég és az ő személyes céljai hol és hogyan tudnak kapcsolódni. Milyen területeken végezne el szívesen egy kurzust? Milyen irányba szeretne haladni? Bizonyított, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a munkavállalók azt érzik, hogy a személyes fejlődésük is folyamatosan szem előtt van tartva, sokkal erősebb a munkavállalói elköteleződés.

„A jó pap holtig tanul.”

Ahogyan a mondás is tartja, a tanulás örökké tart, senki sem túl idős ahhoz, hogy új képességeket sajátítson el. Munkáltatóként mindenképpen jó pontként kell arra gondolni, hogyha a kollégákban megvan a vágy rá, hogy fejlesszék magukat, és semmiképpen sem hátrányként. 

 

Az alábbi űrlap kitöltésével egyszerűen fel tudja venni velünk a kapcsolatot. Szakképzett kollégáink segítségével könnyebb és gyorsabb a megfelelő munkatárs megtalálása.






    Author

    blog admin

    All stories by: blog admin